Overview

This was a complete renovation and refurbishment of a luxury residential duplex apartment in Mayfair, in the heart of London. BASE Interior were the designers selected for this project and were tasked with delivering a contemporary, luxurious and calming living space using state of the art technology for the homeowners. The existing décor of the property had been untouched since the 1970s and had retained most of its original period detailing; some of the motifs were referenced within the new scheme, including the bronze inlays within the doors.

Joseph Giles were specified to provide a range of our signature products which included door and cabinet hardware throughout, as well as window fittings in both our mid antique brass waxed and dark bronze waxed finishes. The scheme incorporated a variety of materials and textures including solid parquet flooring, marble and bespoke panelling. These were typically darker in colour, and were set against a backdrop of muted neutral shades, which delivered a beautiful contemporary and luxurious feel. To enhance the design scheme, BASE Interior chose our Montgomery and Fonteyn lever handles, as well as our Deep Hammered cabinet pull handles (CH1082).

The end result of this project has remained as one of our favourites, not only for the beautiful materials and textures, but also because despite its complete renovation it has retained its period charm. Throughout the project, we provided a full hardware scheduling service, project meetings and routine site visits. We were delighted to be a part of delivering this stunning project.

Feel Inspired?

Follow us on Instagram

Instagram